ЦИК разпореди премахването на генералските билбордове на Борисов

ЦИК разпореди премахването на генералските билбордове на Борисов

Централната избирателна комисия (ЦИК) разпореди областните управители незабавно да премахнат агитационните билбордове, на които Бойко Борисов е с генералска униформа на фона на трибагреника. Това става ясно от решение на комисията, което подлежи на обжалване пред ВАС.

Решението е взето след близо двучасова дискусия. От комисията отбелязват, че липсва и задължителният надпис "Купуването и продаването на гласове са престъпления".

При извършена служебна проверка на сайта на ГЕРБ е установено, че в раздел "Новини" на 15.03.2017 г. е оповестено прессъобщение, че националният предизборен щаб няма нищо общо с поставените билбордове, на които е използван националният флаг на България в Пловдив и по автомагистрала "Тракия".

При тази фактическа обстановка Централната избирателна комисия приема, че не е безспорно установено кой е нарушителят и към настоящия момент не може да бъде съставен акт за установяване на нарушението.

От ЦИК коментират, че са взели решението за премахването на агитационните материали след сигнал за неправомерна предизборна агитация.

От ЦИК са поискали информация от Агенция пътна инфраструктура чии са билбордовете.

Преди ден стана ясно, че подобни на билбордовете плакати са разпратени и до местни офиси на ГЕРБ в страната. От партията твърдят, че това се станало без знание на щаба и мистериозен мъж се е обаждал на организациите в страната, за да даде "нареждания" къде да бъдат поставени рекламните материали.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017