Цоло Вутов удостоен като "заслужил гражданин на Софийска област"

Цоло Вутов получава отличието от Илиан Тодоров

Почетен знак "Заслужил гражданин на Софийска област" връчи областният управител Илиан Тодоров на проф. дтн инж. Цоло Вутов, който е управител на "Геотехмин". Отличието е заради дългосрочните инвестиции в социално-икономическото развитие на региона и в опазването на околната среда, създаване на качествени работни места и дарителската му дейност, съобщиха от пресцентъра на областната управа във вторник.

Това е поредната награда за предприемача, в чиято група "Геотехмин" работят близо 4 хил. души. Дружествата в нея допринасят за развитието на осем общини от Софийска област.

За изключителен принос в икономиката на страната проф. Вутов е отличен с орден "Стара планина", първа степен, с награди на КРИБ, БТПП и Българската агенция за инвестиции, с почетен знак на управителя на Софийска област през 2016 г., както и с грамота и плакет "Почетен гражданин на Община Етрополе".

Удостоен е от Съюза на слепите в България за значителния му принос в областта на социалната интеграция на хората със зрителни увреждания. Носител е на почетния знак на Химикотехнологичния и металургичен университет.

През миналата година стана "Мистър Икономика"- за цялостен принос в развитието на българската икономика, а наскоро получи и почетен знак на Българския червен кръст и специална благодарствена грамота в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията.

Проф. Вутов е инициатор и е лично ангажиран с Благотворителната програма "Българските добродетели", чрез която "Геотехмин" подкрепя местните общности от района на Етрополе и общините от Средногорието. По линия на програмата вече четири общини – Етрополе, Мирково, Чавдар и Челопеч имат подписани рамкови споразумения, чрез които компаниите подпомагат и финансират важни проекти в условията на пандемията от Covid-19.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?