Цонев не изключи среща Симеон - Велчев на морето

Правителственият говорител Димитър Цонев не изключи вариантът премиерът Симеон Сакскобургготски и финансовият министър в оставка Милен Велчев да се срещнат на морето.

В момента Велчев е във Варна в хотела на брат си. Цонев пък потвърди пред Дарик радио информацията, че Сакскобургготски е в близост до него - според публикация в "24 часа" от снощи министър - председателят отмаря в правителствената резиденция в Шабла в компанията на вицепремиера Пламен Панайотов и министъра на околната среда Долорес Арсенова.

Велчев и Симеон Сакскобургготски се намират близо един до друг на Северното Черноморие и такава среща може да се състои, бе коментарът на Цонев на възможността двамата да се видят по време на отпуската си.

Вярвам, че това е един нормален инцидент, който съпътства развитието на всяко демократично избрано правителство и съм убеден, че министър - председателят ще го преодолее с лекота. Така министърът на външните работи Соломон Паси кометира в интервю за БНР подадената от финансовия министър Милен Велчев оставка.

При предишния си коментар, от четвъртък, когато тя стана публично достояние, Паси изказа позиция, че оставката е нормален инструмент, с който се демонстрира, че няма да бъде допусната финансова нестабилност на страната. И изрази надежда, че няма да бъде приета.

Днес той се въздържа от коментар дали това ще бъде най-добрият ход от страна на премиера. Да приеме или не оставката е вече негово решение и аз не съм упълномощен да говоря от негово име по този въпрос, заяви той.

Вчера, отново по повод оставката на финансовия министър, членовете на Българския Великден разпространиха открито писмо, в което се противопоставиха на допълнително увеличаване на държавната администрация. За подобно увеличаване настоя на брифинг преди седмица министърът по европейските Меглена Кунева, но с уговорката, че се отнася само за администрацията, занимаваща се с интегрирането на страната в Евросъюза.

"Това е типичен пример как слабата информираност поражда неверни заключения. Това, което министър Кунева пропагандира е абсолютно вярно - ние имаме нужда от по-голяма, по-добре организирана и по-компетентна администрация", коментира писмото на великденци Паси и добави, че страната ще има нужда от стотици, а може и хиляди служители, които след влизането ни в ЕС да работят в многобройните структури на Евросъюза.

Споделяне

Още от България