Цонев: Статията в "Шпигел" е предизборна

"Подобни статии излизат винаги преди избори и не можем да коментираме, без да знаем източника на информацията и неговите цели," коментира правителственият говорител Димитър Цонев статията в немското списание. Цонев прогнозира, че през следващия месец и половина трябва да очакваме в чуждата преса и други статии като днешната в “Шпигел”, които по думите му явно са провокирани от вътрешнопартийните борби в България. "Дали ще бъдат с положителен или отрицателен знак зависи от източниците и целите, които се преследват в предизборната борба, " изтъкна говорителят на МС.

Запитан защо на сайта на Министерски съвет се качват само материали от чуждия печат, които са удобни на правителство, говорителят обясни, че това става не на база положително или отрицателно звучене, а с оглед на тяхната достоверност.

Във връзка с критичната немска статия министърът на държавната администрация Димитър Калчев пък обяви, че е по-склонен да вярва на статистическите и други проучвания и изследвания, които се правят в България от авторитетни институции. "Откъде черпи “Шпигел” информации не ми е ясно. И аз пак казах, корупция има, има и в самата Германия”, заяви още Калчев.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?