ЦСКА би "Левски“ с 1:0 в грозен мач на подгизнал терен

Снимка БГНЕС

С гол на Фарнандо Каранга в 84-тата минута ЦСКА взе ценна победа срещу „Левски“ на подгизналия от дъжда терен на националния стадион „Васил Левски“.

Така ЦСКА се изравни в челото на класирането във футболната лига с „Лудогорец“ с 63 точки, като шампионите от Разград имат мач по-малко.

Дъждът направи теренана националния стадион много тежък, топката едва се придвижваше по тревата, което вероятно е причина за ниското качество на играта и липсвата на голови положения пред двете врати. Основните опасности се създаваха от локвите, в които топката засядаше.

Голът падна при единствения точен удар към вратата на противника, отправен от футболистите на ЦСКА. При статично положение бразилецът Каранга се възползва от грешка на защитата на „Левски“ като с леко докосване на топката утпя да я отклони във вратата.

Мачът ще се запомни и със събития извън терена. Фенове на "Левски" са били нападнати на път за София, съобщи радио "Фокус". Запалянковците от фенклуба в Панагюрище са пътували с автобус по автомагистрала "Тракия", когато са били засечени от десетина леки автомобила в района на Вакарел.Около 30-40 души са хвърляли камъни по автобуса и са счупили стъклата му.

Според очевидци автомобилите са били с хасковски и старозагорски регистрации, а излезлите от тях мъже са били с качулки.

МВР съобщи за подобен инцидент към 10.30 ч. в района на Ябланица. По първоначални данни, пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите, са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор. Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си.

В района на Тетевен е засечен единият от автомобилите и са задържани двамата мъже, пътуващи в него. Предприети са светкавични полицейски действия с цел установяването и задържането на останалите участници в инцидента.

Споделяне

Още от Спорт