ЦСКА: Левски се ползва от държавна помощ

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обвини Левски, че клубът се ползва от държавна помощ.

"Едно голямо евала за това, което правят в Лудогорец и което постигат до този момент като резултати. Браво и за условията за работа, които изграждат като база. Работят на много високо професионално ниво. Другият отбор - Левски, знаем, там малко има държавна намеса, знаем каква директива е поставена там, но ще гледаме да се преборим, да парираме ударите под кръста. Ще се борим и ще видим", заяви пред TV7 Младенов, коментирайки основните конкуренти на ЦСКА за титлата.

Левски отскоро има нов спонсор – руската банка Внешторгбанк (ВТБ). Според медийните изяви на собственика Тодор Батков основна роля при намирането на новия спонсор е изиграл премиерът Бойко Борисов.

Стойчо Младенов пое отново ЦСКА след катастрофалната загуба на отбора с 2:0 от Черноморец на старта на пролетния дял на първенството. Тогава собствениците от пернишката фирма "Титан" уволниха Драголюб Симонович - Дуци, който дърпаше конците в ЦСКА досега.

"Ще гоним целите си с всички сили и с всички възможни позволени средства. Ако не успеем да ги постигнем сега, гарантирам, че следващата година ще имаме такъв отбор, какъвто сме имали и в двата ми предишни престоя на "Армията", заяви още Стойчо Младенов.

ЦСКА продадоха в паузата някои от най-добрите си играчи, а селекцията, проведена от Симонович, се провали.

Преди ден тръгнаха слухове, че от "Титан" водят преговори за продажбата на футболния клуб ЦСКА със сръбската компания "НИС Петрол", в която мажоритарен собственик е "Газпром".

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?