ЦСКА платил дълговете си към хазната с пари от трансфери

ЦСКА е изплатил дълговете си към държавата в размер на над 5 млн. лв. с приходи от извършени през зимата трансфери, съобщи собственикът на клуба Димитър Борисов в неделя.

Отборът продаде четирима свои футболисти - Янис Зику на "Поханг", Мишел Платини отиде в "Динамо" Букурещ, Спас Делев вече е в "Мерсин", а Грегъри Нелсън играе за "Металург" Донецк.

 

Освен изчистените борчове към хазната, клубът дължи и над 1 млн. лв. на бивши служители и футболисти, които щели да бъдат разплатени до 25 март за взимане на лиценз за следващия сезон, обясни Борисов.

 

"Изчистихме всички задължение към Националната агенция по приходите (НАП) и Министерството на спорта. До сряда очакваме да подпишем договора за концесия на стадион "Българска армия" и за базата в Панчарево", допълни той.

 

С това армейците ще се ангажират да вложат 20 млн. лева в подобрения. "С този наем за първи път от 20 години държавата да предостави нещо на ЦСКА. Цената на клуба не се е вдигнала с нищо, това е дългосрочен договор за наем, става по отговорност и трябва да се вложат минимум 20 млн. лева. Това сваля цената на клуба с 20 милиона. Борихме се, за да можем да инвестираме и сега ще можем да направим нормална база за детско-юношеската школа и първия отбор", каза собственикът на ЦСКА

 

По думите му клубът е отхвърли оферта от японския "Гамба" (Осака) за нападателя Жуниор Мораеш на стойност над 2 млн. лв.

 

Борисов се извини на привържениците за привличането в клуба на вече бившия директор Драголюб Симонович с думите "Аз доведох Дуци в ЦСКА, аз го уволних. Както виждате, той нищо не свърши. Извинявам се".

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?