Мъглата около армейците не се разсейва

ЦСКА взима лиценза на Нефтохимик, а Христо Стоичков става собственик

Възможно било и идването на Любо Пенев като треньор

Сн. БГНЕС

Схемата около преминаването на собствеността на футболния клуб ЦСКА от пернишките бизнесмени от фирма "Титан" Димитър Борисов и Иво Иванов към Гриша Ганчева остава неясна.

 

В сряда спортни издания съобщиха, че сегашният треньор на клуба Христо Стоичков ще бъде записан формално като президент и собственик, а Гриша Ганчев ще финансира и дефакто управлява отбора.

 

Според непотвърдени информации ЦСКА ще използва лиценза на Нефтохимик, а не както се очакваше на Литекс. Сегашният "червен" отбор, който е затънал в дългове, ще бъде обявен в несъстоятелност.

 

Нефтохимик няма да може да участва в "А" група, но ще му се търси лиценз, с който да продължи съществуването си в по-долна група.

 

Официално "червените" вече ще се казват "ЦСКА 1923". То е препратка към разформирования през 1944 година футболен тим АС 23, с който много от феновете на "червените" свързват с ЦСКА.

 

След сливането си с Нефтохимик ЦСКА ще изгуби правото си да участва в Лига Европа, където ще бъде заменен от Ботев Пд.

 

Според информации в спортните сайтове е възможна и треньорска смяна. На мястото на Стоичков, който ще бъде собственик и президент, ще дойде треньорът на националния отбор Любослав Пенев.

 

Нито една от излезлите информации обаче не е потвърдена официално от Гриша Ганчев или от Иво Иванов и Димитър Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт