Цунами удари индонезийски градове след силно земетресение, има изчезнали хора

Цунами удари индонезийски градове след силно земетресение, има изчезнали хора

Цунами е ударило индонезийските градове Палу и Донгала на остров Сулавеси след силното земетресение с магнитуд 7,5, което стана в района днес.

Приливната вълна е отнесла къщи и семейства са в неизвестност, съобщи говорител на националната агенция за борба с бедствията, цитиран от Асошиейтед прес.

Цунамито е ударило Палу, столицата на провинция Централно Сулавеси, и град Донгала.

По-рано властите съобщиха, че вълна цунами с височина 2 метра е ударила Палу, след като днес в района станаха две силни земетресения.

Говорител на индонезийската геофизична агенция каза, че мощното земетресение с магнитуд 7,5 е предизвикало цунами. Това изглежда е станало, след като службата отмени издаденото първоначално от нея предупреждение за приливни вълни, предаде Асошиейтед прес.

Властите все още събират информация за цунамито.

Индонезийска телевизия показа направен със смартфон видеозапис, на който се вижда как мощна вълна удря Палу. На клипа хората крещят и бягат панически.

Днес районът на остров Сулавеси, Централна Индонезия, бе разлюлян първо от трус с магнитуд 6,1, който разруши няколко къщи, уби един човек и рани най-малко 10 души. По-късно в района стана мощно земетресение с магнитуд 7,5.

Споделяне

Още от Свят