Цв. Цветанов: Обвиняват ни в полицейщина, но сме широко скроени хора

Цв. Цветанов: Обвиняват ни в полицейщина, но сме широко скроени хора

Обвиняват ни в полицейщина, но ние сме хора, които знаем, че дори и да имаш успех в дейността като полицай, трябва също да получиш доброто и адекватно образование. Това каза в четвъртък председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов - бивш служител на МВР и оперативен помощник на бившия главен секретар на МВР Бойко Борисов, който сега е неформален лидер на ГЕРБ.

Недейте да смятате, продължи Цветанов, че полицаите са някакви ограничени хора - това са широко скроени хора, които искат,  желаят и могат да реализират нови политики в общините и това, което обществото очаква като промяна в антикорупционната политика е прозрачност в управлението. А тази прозрачност, според Цветанов, може да бъде гарантирана само и единствено към настоящия момент от политическа партия ГЕРБ. Той направи изявление след завършването на областния семинар на партията за възможностите за развитие на образованието, който се проведе край Русе, предаде БГНЕС.

Кандидат-кметът на ГЕРБ в Русе Ваньо Танов, който е бивш шеф на ГДБОП и на РДВР-Русе,  изрази убедеността си, че трябва да има нов подход към образованието. Според него, той се изразява в това кметът да осигури благоприятна бизнес-среда за развитието на бизнеса, защото той определя броя на работните места и какви кадри с каква квалификация трябва да има. Училищата, каза Танов, трябва да бъдат в постоянен контакт с бизнеса, да следят бизнес-средата в града и областта, за да могат изпреварващо да подготвят кадри. Аз поех личен ангажимент, подчерта кандидатът на ГЕРБ, като кмет да бъда този мост между бизнеса и образованието, защото град Русе зависи от кадрите, които ще бъдат произведени от образованието и този продукт трябва да бъде продаваем.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?