Цвета Караянчевa: Не съм блондинка под прикритие

”Братският китайски народ ще ми прости ”трансфера“ на Пекин във ... Виетнам”

Цвета Караянчев, сн. БГНЕС
”Не съм блондинка под прикритие, Васко Нубиеца не го познавам, нито съм седяла на един чин с черната Златка, още по-малко се чувствам като Магелан, тръгнал на околосветско плаване от Европа за Азия в западна посока”. Така депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчевa коментира гафа си от петък, когато прати Пекин във Виетнам.
 
”Скъпи приятели, тия дни волю-неволю, се присъединих към компанията на политиците, прочули се с лапсуси”, посочва Караянчева.
 
Тя разказва, че е имала отличен по география в училище и силно се надява, че ”братският китайски народ ще ми прости ”трансфера“ на Пекин във…… Виетнам, който в момент на афект допуснах от трибуната на парламента”.

”Станалото, станало. Гафът си е гаф и няма да го замазвам със задна дата. Дума дупка не прави, е рекъл народът. Но, както се вижда, на медиите дава хляб напоително да се упражняват с пиперливи коментари за /не/компетентността на политиците, особено в събота и неделя, когато ”народните измамници“, пардон избраници, както казват в един сутрешен блок, почиват”, пише Караянчева.

 
”Утешителното е, че подобни нелепи грешки, за разлика от тези на Путин и Буш, например, нито сриват международните борси, нито застрашават световния мир. А „Господари на ефира“ нека заповядат. В крайна сметка, човек трябва да се разкайва не за думите, а за мълчанието си”, добавя тя.
Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?