Цвета Караянчева: Не съм обещавала безплатна вода за ромите в Кърджали

В разпратено до медиите опровержение по повод публикуваната в неделя информация народният представител от ГЕРБ Цветан Караянчева заяви, че двете заедно с областният управител на Кърджали Иванка Таушанова не са обещавали на предизборни срещи в града опрощаване на сметките за вода.

В него се казва, че “Електронното издание “Кърджали бг вести”, "в лицето на журналиста Георги Кулов", си е позволо да тиражира в медийното пространство клеветнически твърдения за конспиративни срещи и предизборни лъжеобещания на ПП ГЕРБ в квартал "Боровец” на Кърджали. "Това е поредната несръчно скроена и съшита с бели конци публикация на г-н Кулов, която се позовава на информация, подадена от трети лица, не почива на истината. Бях в квартал "Боровец” по покана на нейните жители във връзка с проблеми във водоснабдяването, подобни срещи съм правила в почти всички квартали в града и никога не съм се хвалила публично с това, че се опитвам да помогна на хора, чиито елементарни човешки потребности стоят нерешени с години“, пише Цвета Караянчева до медиите, препечатали текста.

"Категорично заявявам, че не продавам работни места и не опрощавам сметки за ток и вода. Не организирам тайни срещи с хората и отговарям с лицето и името си за всяка казана от мен дума, за разлика от г-н Георги Кулов, който предпочита да си служи не с факти, а със слухове, които изопачава по свой вкус и които обикновено стигат до ушите му от кухнята на политическия му покровител ДПС“, твърди още Караянчева.

„Без да си присвоявам правото на ментор, съветвам националните медии, които копи-пействат статии на г-н Кулов да проверяват достоверността на неговите публикации. Инак ще предизвикат омерзение в общественото пространство, съизмеримо с незачитане и тотално отричане на журналистическата професия и достойнството на онези, които я упражняват“, съветва депутатката.

Споделяне

Още по темата

Още от България