Цветан Цветанов дарява 50 000 лв. от юбилея си на деца аутисти

Други 10 000 лв. отиват за училището в село Медени поляни, община Сърница

Цветан Цветанов отпразнува в сряда 50-годишния си юбилей

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов събра от гостите на 50-годишния си юбилей 70 000 лв., които ще дари. Това съобщиха от пресцентъра на управляващата партия в петък.

Цветанов отпразнува рождения си ден в сряда в столичния ресторант "Скай Плаза" на осмия етаж в НДК.

В поканата, която бе оформена като бюлетина с номер 50, имаше и призив подаръците да бъдат заменени от пари за дарения. Той бе оформен в предизборната стилистика на тържеството с перифраза на задължителния рефрен във всички предизборни материали: "Купуването на подаръци и цветя не е престъпление, но рожденикът адмирира решението да ги замените с дарение за деца в нужда".

"Както бе обявено предварително пред гостите на тържеството, основна част от събраната сума - 50 000 лв., ще бъдат дарени за изграждане на дневен център за деца с аутизъм. Сградата ще се намира в квартал "Горубляне" в столицата", се посочва в прессъобщението.

Зам.-председателят на ГЕРБ е решил част от парите – 10 000 лева, да бъде дарена за саниране на училището в село Медени поляни, община Сърница. Цветанов обеща ремонтът да бъде извършен по време на предизборната кампания за кмет и общински съветници в Сърница, посочват от партийния пресцентър.

Ходът на Цветанов е стратегически. ГЕРБ загуби изборите в най-новата община Сърница на 22 март. Те бяха спечелени от кандидата на ДПС Неби Бозов, но наесен предстои реванш.

Останалите 10 000 лв. председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще дари за подпомагането на провеждането на международната купа по планинско бягане за младежи и девойки, която ще се проведе на 26 юни 2015 г. Цветанов е бивш състезател по лека атлетика на средни разстояния.

Цветан Цветанов изрази надежда примерът му да бъде последван и призова всеки, който има възможност, да подпомогне каузата за създаването на дневен център за деца с аутизъм. Това може да се случи със SMS с текст DMS AUTISM на номер 17 777.

Цветанов не за първи път се опитва да приеме помощта за деца с аутизъм като своя кауза. Предишният път обаче – когато се включи в предизвикателството "ледена кофа", той призова: "Да подкрепим инициативи, свързани с благотворителност за децата с алтруизъм!".

Споделяне

Още от България