Цветан Цветанов и ГЕРБ пак получават "пълно доверие" в Германия

Цветан Цветанов и Ханс-Петер Ул

В кулминационния момент на грандиозния скандал с подслушванията, в които и той лично е замесен, бившият вътрешен министър, заместник-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов е не посещение в Берлин по покана на фондация "Конрад Аденауер". Там, ако се съди от събщенията на партийния пресцентър, той отново е получил "пълно доверие" и подкрепа за нов управленски мандат на ГЕРБ.

Имам абсолютно доверие в Цветан Цветанов, констатирам, че е на правилния път, грижи се и осигурява сътрудничеството между нашите служби и гарантира сигурността не само на България, но и на Германия. Такава е оценката на депутата и член на вътрешната комисия в Бундестага Ханс-Петер Ул. Той изразил надежда ГЕРБ да получи доверието на българския избирател и правителство на доскорошните управляващи да получи втори мандат.

Разчитаме и вярваме на тяхното правителство. Зависим от стабилността, която то дава и ще дава на България, зависим от това да бъде осигурен граничния контрол, да продължи ефикасната борба с организираната престъпност и разчитаме обмяната на информация между нашите служби да продължи както и досега, обяснил подкрепата Ханс-Петер Ул.

Заключението от срещата на Цветан Цветанов, цитиран в съобщението, е, че партньорите ни от Германия очакват същата конфигурация в следващия български парламент.

Той е разговарял и с председателя на комисията по европейските въпроси в германския Бундастаг Гюнтер Крихбаум, който е подчертал, че е изключително важно изборите да преминат в коректна, позитивна oобстановка. Германия и Брюксел искат сигурно, стабилно правителство, което да продължи този път, защото това е перспективата и това е възможността, е обобщил резултатите от срещите си в Берлин Цветанов.

По думите му, подкрепата за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за него самия и за цялата ПГ на ГЕРБ означава, че немските партньори очакват същата конфигурация в следващия парламент и за следващото правителство, защото в условията на тежка финансова криза експерименти не трябва да се правят.

Споделяне

Още от България