Цветан Цветанов и Кристалина Георгиева кумуват на пожарникар

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и еврокомисарят по бедствията Кристалина Георгиева ще кумуват на пожарникаря Тихомир Нинов, участвал в гасенето на пожарите в Русия през 2010 г., предаде агенция “Фокус”.

Изборът на кумовете е тръгнал от една шега. "Български пожарникари бяхме на мисия в Русия през 2010 г. След като се върнахме от мисията правихме презентация за това как е минала. На представянето присъстваха министър Цветанов и еврокомисарят Кристалина Георгиева. В Русия аз водех единия от екипите, които гасиха там пожара, колегата, който презентираше, като стигна до мен и ни представи като трети екип, спомена, че съм най-младият от тях. Тогава Кристалина Георгиева съвсем импулсивно каза „да стане Тихомир да го видя”, разказва Нинов пред агенцията.

След това министър Цветанов изпратил всички участници в мисията на почивка. На нея Нинов бил с приятелка си. “Министър Цветанов каза, че съм бил на почивка с момичето си и трябва да се очаква да направим една хубава сватба. Еврокомисарят допълни “а така - мен да ме поканиш за кума, а министъра за кум”, разказа историята Нинов.

Нинов участвал в мисията в село Бисер, където след наводнението отидоха Георгиева и Цветанов. Попитали го дали се е оженил. Нинов им отговорил - “нали вие ми обещахте и ви чакам да ми станете кумове”. Поканил ги и те приели. Така спазили обещанието, което дали преди години.

Всичко тръгна на шега и от шегата се превърна в щастлива истина”, завършва разказа си Тихомир Нинов. Той е бил награден за добра служба по време на гасенето на пожарите в Русия.

Споделяне

Още от