Заради спиране на СРС-та по дело срещу антимафиот

Цветан Цветанов отива на съд до края на седмицата

Цветан Цветанов отива на съд до края на седмицата

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов най-вероятно до петък ще бъде предаден на съда по обвинението, че е извършил престъпление срещу правосъдието, спирайки използването на СРС-та по разследване срещу висш антимафиот, пише в. "Труд" във вторник, цитирайки временния градски прокурор Евгени Диков.

Според прокуратурата бившият МВР шеф незаконно е отказал да подслушва и следи бившия ръководител на регионалното звено на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров. Цветанов сложил резолюция "Не!!!" на искането за използване на СРС, разрешено от окръжен съдия през 2009 г.

Преди десетина дни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов прогнозира, че обвинителният акт срещу Цветанов ще бъде внесен до няколко дни, но това не стана. "Колегите работят. Надявам се до петък да има резултат", коментира лаконично Евгени Диков във вторник.

Запознати с разследването твърдят, че бившият МВР шеф е сложил чадър над Тодоров заради приятелството му с ексшефа на ГДБОП Станимир Флоров. Това е второ обвинение срещу Цветанов. Той вече е подведен под отговорност, че е допуснал безконтролно подслушване. Това разследване още не е приключило.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?