Цветан Цветанов: Откакто приключиха президентските избори, президентската двойка се движи само в насрещното

Сн. БГНЕС

"Откакто приключиха президентските избори, президентската двойка се движи само в насрещното движение", каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на обсъждането на ветото на държавния глава Румен Радев  върху законовите промени за вдигане на данъка на старите автомобили, което бе отхвърлено в четвъртък.

Коментарът на Цветанов препраща и към най-пресния скандал със заснет клип с разправия между служители на НСО за извършено от тях нарушение карайки насреща на движението в еднопосочна улица  с лимузина, в която е била съпругата на президента Десислава Радева. .

Репликата на Цветанов породи коментари от парламентарната трибуна. Социалистът Таско Ерменков посочи, че повече хора са гласували за президента Румен Радев, отколкото за ГЕРБ.

Колегата му от БСП Иван Иванов пък заяви,че не президентът, а управляващото мнозинство се движи в насрещното и то срещу своите граждани.

"Мерките са необмислени и ненавременни. За това говори реакцията на българските граждани, които мигновено излязоха на улицата и адекватната реакция на президентската институция, която съвсем мотивирано ви върна като първокласници", каза още Иванов по повод вдигането на данъците за старите автомобили, което бе отново и окончателно прието от мнозинството в парламента .

Споделяне

Още от България