Цветан Цветанов отново оглави предизборния щаб на ГЕРБ

Партията си постави за цел шестима евродепутати и обяви слоган "България няма време за губене"

Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов отново е начело на предизборния щаб на ГЕРБ. Той неизменно заема тази позиция откакто партията се явява на избори и явно няма изгледи да бъде изместен, въпреки относителното намаляване на тежестта му в ГЕРБ след последния конгрес, когато ръководството бе разширено с нови зам.-председатели.

За предстоящите евроизбори негови заместници в предизборния щаб ще бъдат социологът Румяна Бъчварова и административният секретар Цветомир Паунов.

На пресконференция в понеделник партията представи екипа си и мотото за евровота "България няма време за губене".

След като напомни, че е правил всички избори на ГЕРБ досега, Цветанов изброи целите на партията, като започна от "най-скорошната", след което ги подреди по важност.

"Целта ни е първи да се регистрираме в Централната избирателна комисия, да бъдем първа политическа сила, партията с най-много гласове и, разбира се, да имаме повече евродепутати, отколкото след последните избори", обяви той.

В момента ГЕРБ има петима евродепутати. На въпрос дали шестима ще е добро постижение Цветанов отговори: "Повече от сега ще е успех", а водачът на листата Томислав Дончев подметна шеговито, че осем ще е по-добре.

Цветанов обеща "позитивна кампания, без противопоставяне и черен пиар, характерни за нашите политически опоненти". Вярваме във високата избирателна активност и ще се регистрираме самостоятелно за изборите както винаги, каза още Цветанов.

ГЕРБ ще открие кампанията си на 27 април в зала Арена "Армеец". Сред гостите ще бъде и лидерът на ЕНП Жан-Клод Юнкер.

"В тази кампания избрахме не да обещаваме красиви неща, а да кажем просто една истина, че България няма време за губене”, каза председателят на Столичния общински съвет и член на предизборния щаб Елен Герджиков, който представи слогана на ГЕРБ за евроизборите.

"Това е една истина. България няма време за губене в осъществяването на своята мечта, а тя е да се утвърди като нормална, европейска и правова държава, със средно европейско качество на живот", добави той.

Цветан Цветанов допълни, че трябва да има реален дебат за силна и обединена Европа. Той посочи, че сблъсъкът между ГЕРБ и БСП ще бъде на практика сблъсък между ЕНП и Партията на европейските социалисти.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?