Цветан Цветанов следи "фейсбук"-а на дъщеря си

Цветан Цветанов следи "фейсбук"-а на дъщеря си

Вътрешният министър Цветан Цветанов призна, че следи "фейсбук"-профила на дъщеря си в опит да я предпази от опасностите в Интернет. Той направи това признание докато откриваше конференцията "Младите хора и рискът в онлайн среда”, която се проведе в четвъртък в Академията на МВР.

"Децата трябва да бъдат запознати, когато боравят с Интернет и навлизат в това необятно пространство за евентуалните заплахи в него", обясни Цветанов като добави, че е "много внимателен по отношение на профила на дъщеря си във "Фейсбук".

Той призна, че "Фейсбук" е "една изключително добре развита социална мрежа, под прикрита самоличност" и разказа, че там е имало доста операции, проведени от ГДБОП срещу педофили.

Цветанов заяви, че в мрежите на педофилите са са въвлечени дори деца на 13 -14 годишна възраст, които в началото не са предполагали, че ще попаднат в този капан, а когато са въвлечени, се чувстват виновни и съпричастни.

"Има толкова сигнали, които пристигат и на моменти големи хора, които изпитват някакво увлечение, смятайки, че са намерили любовта на живота си, установяват че са били използвани или въвлечени в някакво престъпление", предупреди МВР-шефът.

Той добави, че "всички деца вече са част от глобалното Интернет пространство, а родителите сме малко по-назад".

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?