Цветан Василев: "Дунарит“ винаги е бил цел на тандема Пеевски-Борисов

Антоанета и Цветан Василеви в интервюто за "Би Ай Ти"

"Дунарит“ винаги е бил цел на тандема Пеевски – Борисов. Той винаги е бил една от хапките. Очевидно, сега бяха решили, че той им се полага, както и всички активи от КТБ“, заяви в сряда вечерта в последната част от интервюти си пред телевизия "Би Ай Ти“ бившият банкер Цветан Василев, който чрез дружеството си "Хедж Инвестъмнт“ притежаваше русенския военен завод и по думите на министъра на икономиката Емил Караниколов от по-рано през деня това не се е променило въпреки сложната ситуация със собствеността на "Дунарит" и съдебните спорове около нея .

Василев заяви това в коментара си около случващото се в оръжейното предприятие, което държавата се бе втурнала да спасява като му изкупупи дълт към фалиралата КТБ, но дружеството спешно изплати 50 млн. лв. по придобит от държавата негов кредит.

"Този случай е класически ченгесарски подход "аз ти правя проблеми и после ще ти ги решавам“, допълни някогашният мажоритарен акционер в КТБ, който днес е подсъдим за източването на банката и цялото му имущество в България е запорирано по искане на Комисита за отнемане на незаконно придобитото имущество.

"В дружеството ("Дунарит") има над 65 млн. лв. кеш, запазени само за изплащане на задълженията на „Дунарит“ към момента, когато банката затваря“, обясни Цветан Василев. По думите на съпругата му Антоанета, която също е обект на българското правосъдие, премиерът Борисов и министърът на икономиката Караниколов са планирали да се явят като спасители на завода.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес