Татяна Дончева:

Цветан Василев е трябвало да си спомни какво са правили нацистите с еврейските банкери

ДПС е за "Южен поток" колкото и БСП, битката е за парите

Цветан Василев е трябвало да си спомни какво са правили нацистите с еврейските банкери

Цветан Василев е трябвало да си спомни какво нацистите са правели с еврейските банкери – взимали са им парите и са ги унищожавали. С това сравнение бившият депутат от БСП и настоящ лидер на Движение 21 Татяна Дончева описа пред бТВ войната между мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Разводът е "тежка работа” и почти няма случаи на двойката толкова да ѝ е безразлично, че да се раздели по джентълменски, особено когато става дума за много пари и голямо имущество. "Те ще си откъснат главата, когато става дума за имущество. Вижте Бойко и Цветелина Бориславова – хем са разделени, но трябва да се поддържат някакви взаимоотношения”, коментира Дончева с уточнението, че прави сравнението на база адвокатската си практика.

Групата Доган, Пеевски, Василев направи сегашното управление и съдебната система, но днес не може да се каже кой към кого ще се прикачи, анализира Дончева. Според нея все пак повече хора, които са на хранилката, ще бъдат на страната на Пеевски, защото имат властови лостове, каквито Цветан Василев няма. От думите на Дончева стана ясно, че именно последният факт е основният проблем на банкера.

По думите на  лидера на Движение 21, на тази война е заложено политическото развитие в краткосрочна и средносрочна перспектива. От друга страна обаче в този конфликт става дума за толкова пари, че участниците в него не се интересуват от държавата и клатят политическата система. Според Дончева, никоя от двете воюващи страни няма да обясни защо точно е започнал конфликтът.

Тя смята, че основната битка е за парите от "Южен поток”. "Има едни пари за "Южен поток”. ДПС са за "Южен поток” колкото и БСП. Цветан Василев и Делян Пеевски са за личното си участие в газопровода. Оттук нататък ще е важно да се гледа кой къде ще се намести в строежа му”.

Дончева обясни още, че Станишев и хората около него на върха на БСП бранят в момента позициите си със зъби, нокти и лакти и затова партията смени позицията си за това кога правителството ще подаде оставка и кога иска да са предсрочните избори.

Станишев и компания ще се опитат да продължат да стоят в БСП, да се правят на 3 и половина за оставката на правителството, каза бившият депутат.

Не игнорирайте никога личните качества и недостатъци на участниците в партия шах, посочи тя.

Според нея, Станишев е блъфирал като е казал, че иска предсрочни избори възможно най-скоро, с идеята, че никой няма да не приеме блъфа му. Но според нея Станишев е слаб покерджия и играе напосоки, хаотично и разхвърляно.

Но той също участва в тези раздавания и пари и затова за него е важно правителството да остане, а той - начело на БСП, коментира Дончева.

Споделяне

Още по темата

Още от България