Цветан Василев е засечен в държава извън ЕС

Цветан Василев е засечен в държава извън ЕС

Банкерът Цветан Василев е засечен в държава извън ЕС и българските власти са поискали съдействие от Интерпол за залавянето му, съобщава „24 часа”.

Изданието цитира ”запознат с делата на Василев” човек, който предполага, че банкерът сигурно е в Белград, където има приятели и бизнеспартньори. В сръбския град Парачин, който е на 160 км от Белград, бизнесменът има стъкларски завод. Той е модернизиран и е най-големият на Балканите. Открит е през февруари в присъствието на самия Василев. В Босна банкерът има тютюнева фабрика.

Срещу Цветан Василев е издадена европейска заповед за ареста, а българската прокуратура го очаква с разпореждане за задържане за 72 часа. Той бе обвинен на 28 юли, че е склонил служители на КТБ да присвоят 206 милиона лева от банката.

Преди ден държавното обвинение разпита двама от заподозрените като основни участници в присвояването на парите - изпълнителния директор на Корпоративна търговска банка (КТБ) Орлин Русев и главният счетоводител Мария Димова. Целта на разпитите е била да им се прецизират обвиненията. Василев.

Споделяне

Още от България