Цветан Василев не бил се отказал от КТБ

Цветан Василев не бил се отказал от КТБ

”Цветан Василев не се е отказал да спаси КТБ. Никога не го е правил. Той се стреми към това от началото на тази афера”, обяви пред ТВ7 адвокатът на банкера Константин Симеонов.

По думите на Симеонов Цветан Василев трябва да вземе своето бизнес решение самостоятелно. Неговият адвокат обаче щял да го съветва да не се връща в България.

”При тази заповед за издирване от Интерпол той няма как да премине границата. Аз не бих го посъветвал да прави това", обясни Симеонов. Цветан Василев се издирва от Интерпол по искане на българските власти от края на юли. Той бе арестуван в Сърбия, но не бе задържан в ареста от местния съд.

Адвокатът заяви, че е учуден от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров, че разпитът с видеоконферентната връзка е невъзможен.

"В момента ми е любопитно как ще реагира БНБ на писмото, което е депозирано с ясни финансови параметри. Видяхме как Иван Искров се държа в икономическата комисия и после в парламента. Хвърли се на амбразурата, за да бъде фалирана банката", коментира още адвокатът на банкера Цветан Василев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?