Цветан Василев смята за "грешка" назначаването на Бареков в ТВ7

Лидерът на ББЦ зове посланици да не допуснат да бъде "брутално размазан физически"

Николай Бареков и банкерът Цветан Василев

Назначаването на Николай Бареков за изпълнителен директор на ТВ7 е било грешка. Това казва в поредното си писмо до медиите бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, който все още не се е прибрал в България.

Той реагира незабавно на сигнал, който лидерът на РЗС Яне Янев е внесъл в деловодството на Върховната касационна прокуратура за паричен трансфер от банкера към Николай Бареков.

Специалистите по "парични трансфери" в куфарчета трябва да бъдат търсени сред кръговете, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мен и КТБ, заявява още Василев.

"За пореден път моето име беше забъркано в конспиративните теории за управлението на задкулисието в България. Този път от "свръхинформирания" господин Янев, който се превърна в специалист по "парични трансфери" от времето на ранния капитализъм.

"Искам да подчертая, че направих грешка да препоръчам господин Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7 преди време", пише в обръщението си Цветан Василев, който доскоро категорично отричаше да има някаква връзка с която и да е медия.

"Наложи се господинът да бъде "награждаван", за да бъде освободен от поста си. Съмненията относно неговата финансова коректност обаче останаха", допълва банкера по адрес на Бареков.

Специалистите по "парични трансфери" в куфарчета, господин Янев, търсете в кръга на онези, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мене и КТБ, призовава още той.

"Както и сред онези никому неизвестни и трудно изразяващи се на разбираем език Юди, които "моралните стожери" на обществото подготвиха и опълчиха срещу мене с една-единствена цел — да им помогнат да окрадат атрактивните активи, финансирани от банката", продължава Цветан Василев.

Той твърди още, че "част от претендираните липси в компаниите, менажирани успешно от вездесъщия Лазов, може да са поели в подобна посока".

Василев, който преди месец призна, че е помогнал за старта на тв проекта на Бареков "България без цензура", който впоследствие прерасна в партия, пише още: "А за това, на кого слугува Бареков, най-добре свидетелстват неговите декларации от последния месец. По думите им ще ги познаете, г-н Янев! И по вестниците!"

В сряда срещу сигнала на лидера на РЗС реагира и Николай Бареков. За да постигне по-голямо внушение, обаче новият политик написа писмо до посланиците на страните от ЕС, САЩ, Канада, Русия, до медиите и до обществеността.

"През последните дни срещу мен, в качеството ми на заместник-председател на третата по големина група в Европейския парламент и председател на най-голямата опозиционна партия ПП "България без цензура", тече репресивна, масирана и зложелателна кампания във всички български медии, без изключение", казва лидерът на ББЦ.

Той твърди още, че в основата на кампанията стои лидерът на партия ГЕРБ, чиито "икономически, финансови и политически интереси са застрашени от моето присъствие в политиката".

Според Бареков Бойко Борисов, чрез подставено лице, известно като "приносител на анонимни флашки – Яне Янев", се опитва да ангажира в кампанията срещу него съдебната система. Правят се внушения и се развива добре платен сценарий за уж незаконното финансиране и разцепление на "България без цензура", оплаква се Бареков.

"Надявам се, че ще получа вашата морална и политическа подкрепа, както и че няма да бъде допуснато през 2014 г. високопоставен член на Европейския парламент да бъде брутално размазан физически, морално и политически пред очите на собствения си народ", завършва той писмото си до посланиците у нас.

Споделяне

Още по темата

Още от България