Цветанов: Ако намалим бюджета на МВР, ще се увеличи престъпността

сн. БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов предупреди във вторник, че всяко намаление на бюджета на МВР ще доведе до увеличение на престъпността.

”Знаете ли колко са дейностите които реализираме, за да покрием очакванията на хората? Казвате, че 3.5 милиарда лева се генерират от организирана престъпност. Нека тогава направим бюджета на МВР 500 милиона лева. Тогава доходите от организираната престъпност ще бъдат в пъти повече от тези 3.5 милиарда лева. Тогава тежестта върху българските граждани ще бъде още по-голяма, защо беднотията ще бъде много по-тежка и последствията ще бъдат още по-тежки”, коментира пред БТВ министърът по повод критиките, че МВР е най-богатото министерство с бюджет от 1 млрд. лева.

Според него битовата престъпност не е проблем само на полицията, а е ”проблем, генериран с години, който е свързан с безработицата”.

Министърът обясни, че там, където има по-малко безработица, има понижаване на регистрираните престъпления. ”Трябва да се даде възможност за повече поминък на хората, да се правят инвестиции”, смята вицепремиерът, но не стана ясно към кого в правителството отправя този призив.

Той се похвали и със силна година за МВР в борбата срещу трафика на хора 2011 година  - 131 осъдени с влезли в сила присъди, което е рекордно постижение.

По темата с бездомните кучета Цветанов заяви, че цялото общество трябва да обедини усилията си и да подкрепи политиката на Столична община.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?