Цветанов: Ако трябва да има някой срещу главния прокурор, може би трябва да бъда аз

”БСП се връща на власт чрез служебен кабинет, ГЕРБ няма да прави коалиции, за да управлява"

Цветан Цветанов, сн. БГНЕС
”Ако трябва да има някой, който да е срещу главния прокурор (Сотир Цацаров), може би трябва да бъда аз“. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, визирайки заведените срещи него дела. 
 
Той сподели, че много хора са го съветвали да съди държавата, но той не смята, че това е редно. 
 
”Не може политик, който иска да говори, че ще представлява страната ни, участвайки в международни форуми, заставайки пред избирателите, да съди държавата. Не смятах, че ще си говоря с БСП, с ДПС, защото знам, че БСП бяха тези, които внесоха анонимен сигнал срещу мен и започнаха разследванията. Много е важно да трупаш политически опит, но да извличаш поуки, и да не допускаш грешки“, коментира Цветанов пред Нова телевизия.
 
Той обаче пропусна да коментира, че държавата бе осъдена за десетки хиляди евра заради някои от най-емблематичните му акции като вътрешен министър. 
 
Той отчете, че в предишния мандат на Бойко Борисов е бил до известна степен високомерен. 
 
”Това, че някой има различно мнение, не бива да ти става враг“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.
 
Той коментира още, че ”БСП се връща на власт не с проведени избори, а чрез формата на служебен кабинет и избора, който постигна чрез президента Румен Радев”.
 
”БСП е най-популистката партия в 43-ото Народно събрание”, каза още той. 
 
Цветанов каза още, че партията му няма да прави коалиция с никого, за да управлява. 
 
Той коментира, че има и партии, които се създават на база на това да мразят, да противопоставят. Такава била ДСБ на Радан Кънев.
”Ако трябва да има някой, който да е срещу главния прокурор, може би трябва да бъда аз“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Попитан как ще се казва следващият премиер – Бойко Борисов или Корнелия Нинова, Цветанов отговори, че Борисов е по-добрият вариант за България.
 
Според него има лъжливо усещане, че БСП са в подем от президентските избори.
 
”Те искат да консумират нещо, което не е тяхно“, коментира Цветан Цветанов.
 
Той отчете, че президентът Румен Радев е избран при гласували около 2 млн. български граждани, които са по-малко от гласувалите на референдума. 
Споделяне

Още от България