Цветанов: БСП, ДПС и "Атака" използват репресивни методи като в Украйна

Управляващите от тройната коалиция БСП, ДПС и "Атака" използват същите репресивни методи срещу протестиращите в България, каквито използва властта в Украйна срещу проевропейските протести в Киев.

 

Това е заявил заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с председателя на френската делегация от Европейската народна партия в Европейския парламент Жан Пиер Оди, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

По време на разговора между двамата, който се състоял преди началото на 19-та Среща на председателите на парламентарни групи от семейството на ЕНП в националните парламенти и Европейския парламент, Цветанов запознал Оди с напрегнатата политическа ситуация в България през последните 6 месеца и действията на правителството на Орешарски срещу мирните граждански и студентски протести.

 

Жан Пиер Оди изразил голяма тревожност от случващото се у нас.

 

"Притеснени сме от инструментализирането на полицейските органи в България, които се превръщат в репресивен апарат на властта", посочил Оди.

 

Той информирал зам.-председателят на ГЕРБ, че е обсъдил ситуацията в България и с председателя на Групата на ЕНП в ЕП Жозеф Дол, както и с всички председатели на делегации от ЕНП в ЕП. Оди изразил готовност ЕНП да организира посещение в София на евродепутати от различни държави членки, за да се запознаят подробно с политическите репресии, извършвани от властите в България.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?