Цветанов: БСП се ръководи от един егоцентричен лидер

Цветанов: БСП се ръководи от един егоцентричен лидер

БСП е партия, която се ръководи от един егоцентричен лидер в лицето на Корнелия Нинова. Това е заявил зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в събота пред над 130 младежи от младежката структура на партията при откриването на десетия Зимен университет на МГЕРБ в Сандански.

“Тя спуска решенията еднолично и те се изпълняват от техните депутати под страх и това ми беше казано от много депутати и членове на БСП, с които съм разговарял“, е обяснил Цветанов, цитирран от партийния пресцентър.

Според него излизането на БСП от парламента ще е свързано и с генерирането на много нови фалшиви новини.

Той отново е коментирал, че една от основните причини БСП да не е в парламента в сряда била нежеланието на партията и на лидера им Корнелия Нинова да ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония към НАТО.

“С това си действие Нинова вкарала БСП в историята като първата партия, отказала да участва в ратификацията на толкова важен договор“, коментирал Цветанов.

“Северна Македония днес е в НАТО и това означава по-голяма сигурност в региона и по-големи възможности за страните от региона заедно да противодействаме на заплахи от трети страни. А до това се стигна и благодарение на основния приоритет на българското председателство на ЕС, а именно европейската перспектива пред страните от Западните Балкани“, казал още Цветанов.

Цветанов призовал младежите от ГЕРБ да бъдат активни при формирането на общественото мнение в техните региони.

Той е обърнал вннимание на младите хора да бъдат внимателни в Интернет и социалните мрежи и да отсяват фалшивите новини от истинските.

Цветанов е заявил още, че ГЕРБ и младежите на партията ще се включат активно и в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.  

Споделяне

Още от България

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?