Цветанов: ДАНС да провери откъде БСП има толкова пари за реклама

Цветанов: ДАНС да провери откъде БСП има толкова пари за реклама

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да провери от къде БСП разполага с пари, които в момента се разхищават за реклама и пиар на партията и то преди старта на официалната предизборна кампания.

За това ще бъде сезирана Районната избирателна комисия. Искаме да бъдат проверени и приходите на БСП и разходите за скъпата реклама на БСП, както и да се проверят отчетените от БСП приходи и разходи за отминалите години, каза Цветанов в понеделник по време на посещение в Пловдив.

Според него ДАНС трябва да провери и откъде се финансира черната кампания срещу ГЕРБ, зад която официално стои националистическата партия "Нова зора".

Пред последната седмица в много интернет издания и в най-тиражните вестници са пуснати постери и интернет-клип с посланието:"Ако подкрепиш Бойко, получаваш Костов!" и "Ако те спечелят, България губи". В краткото видео първоначално се появява образът на Борисов, който постепенно изсветлява и на негово място застава Костов.

"След като формация, която не съществува в политическото пространство, може да си позволи подобна кампания, това означава, че тя генерира значителен финансов ресурс", коментира Цветанов, цитиран от БТА.

От своя страна лидерът на "Нова зора" Минчо Минчев, каза, че партията е парламентарно представена, тъй като е част от коалиция "Атака". По силата на този коалиционен договор партията ни получава държавна субсидия и има публичен отчет в Сметната палата, уточни той.

Формацията на Минчев влезе в сегашното НС в коалиция "Атака". По-късно нейни представители се разграничиха от партията на Волен Сидеров и се обявиха за независими депутати. Преди около месец председателят на формацията пък се подписа под коалиционно споразумение за евровота с БСП и още 6 други партии.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?