Цветанов: Димитър Главчев остава депутат

"БСП трябва да знаe, че никога няма да управлява"

Цветанов: Димитър Главчев остава депутат

Подалият оставка председател на Народното събрание Димитър Главчев ще остане депутат, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

”Димитър Главчев остава народен представител, той е качествен човек и полезен за парламентаризма”, коментира в събота пред бТВ Цветанов.

Когато Главчев подаде вчера оставка, съобщи, че ще се оттегли и от депутатското си място.

”Ние сме партия, която иска да намалява политическото напрежение, а не да го засилва. Оставката на Димитър Главчев беше изцяло личен акт”, посочи той.

”Не е нормално това, което се прави от страна на опозицията – всичко е свързано с напрежение, което не отговаря на това, което имаме като предизвикателства, и което трябва да свършим като народни представители”, каза още Цветанов.

”В конкретното заседание надали се налагаше да има най-тежкото наказание – изгонването на Нинова от парламентарно заседание. Не е много лесно да председателстваш българския парламент, когато постоянно имаш някой, който създава дразги и се мъчи всячески да прави някаква провокации”, посочи той.

Председателят на парламента Димитър Главчев плати с поста си за опита си да тушира скандал с опозицията в НС, породен от реплики на Бойко Борисов, че има "депутати, замесени с наркотрафик". Главчев подаде исканата от БСП оставка по настояване на министър-председателя, който така подари първата символична победа на опозицията в сегашния парламент. Така беше преодоляна очертаващата се парламентарна криза след решението на БСП да напусне НС, докато Главчев не подаде оставка.

БСП трябва да знаят, че никога няма да управляват

Цветанов коментира, чеЦвета Караянчева е успяла през годините да натрупа опит.

”Обществото вярва на ГЕРБ, защото правим политики с видими резултати и се доказахме в годините, че изпълняваме ангажиментите си”, каза той.

”Корнелия Нинова са възприемаше като бъдещия министър-председател. Те (от левицата – б.ред. ) трябва да знаят, че никога няма да управляват, защото това не е партията, която е допринесла за развитието на страната, това е партията, която е участвала в разграбването на страната. В целия този преход от 28 години, какво добро се случи в управлението на БСП? Трябва да спрем с тези спекулации – че някога можем да управляваме с БСП”, каза още Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България