Цветанов директно зачисли Алексей Петров към организираната престъпност

Алексей Петров

Алексей Петров е част от организираната престъпност, обяви във вторник вътрешният министър Цветан Цветанов по време на кратка размяна на реплики със собственика на радио "К2" Илияна Беновска. Това се случи на пресконференция в Министерския съвет, посветена на борбата с трафика на хора.

 

Беновска попита Цветанов дали ще си подаде оставката заради събитията от последните дни и дали е казвал на британския посланик да не участва в предаванията на "К2", защото било "радио на мафията".

 

Вицепремиерът пропусна покрай ушите си въпроса за оставката и отрече, че е говорил нещо подобно на Джонатан Алън. Цветанов обаче даде пространни съвети на Беновска как да разработи темата за трафика на хора.

 

"Знам, че сте в добри отношения с Алексей Петров. Това, което бих се обърнал към вас, е да ползвате Алексей Петров като ваш консултант относно това, за което сме се събрали днес, а това е трафикът на хора с цел сексуална експлоатация, защото знаем, че той е работил в службите, а и е част от организираната престъпност в България и може да ви съдейства... Вие можете да вземете интервю и от Антон Петров – Хамстера, който в момента е задържан за подобен тип престъпна дейност – трафик на момичета с цел сексуална експлоатация.

 

За мен е по-важно да съхраним човешкия живот, да съхраним човешките права на тези български граждани, които могат да попаднат в трафика на хора, да се генерира този огромен финансов ресурс. Аз смятам, че вие като представител на тази медия и вашите възможности да комуникирате с подобни хора, мисля, че ще бъде много полезно да се чуе и тяхното мнение и да дадете трибуна и тези, които участват в този тип престъпна дейност", каза Цветанов по повод Алексей Петров, който към настоящия момент не е осъден, а само подсъдим за участие в организирана престъпна група.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?