Цветанов: ГЕРБ ще приеме декларация, че никога няма да се коалира с БСП

Социалистите и президентът действат като скачени съдове, смята заместникът на Борисов

Цветан Цветанов

"В момента президентът Румен Радев и БСП са като скачени съдове. И едните говорят за оставка на правителството, и президентът говори за оставка. Оставки могат да искат всички, но в момента мнозинството е стабилно". Това коментира в петък пред бТВ лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В неделя ще се състои отчетно събрание на ГЕРБ, на което ще бъде предложена декларация, че партията никога няма да се коалира с БСП.

"Ще предложим такава декларация, защото трябва веднъж завинаги да спрем със спекулациите, че имало хора от БСП, които преговаряли с ГЕРБ за съвместно управление”, поясни Цветанов.

По думите му в момента левицата се опитва да дискредитира правителството и да провокира постоянно напрежение в политиката.

"Ние имаме една единствена цел във връзка с европейското председателство – да участваме всички в този процес. Опозицията имаше възможност техният лидер да бъде шеф на българския парламент", каза още Цветанов.

По думите му обаче въпреки всичко "националният отбор" на страната ни трябва да бъде обединен, защото предстои председателство.

Споделяне

Още по темата

Още от България