Цветанов хвали МВР в Холандия

сн. БГНЕС

МВР съобщи в четвъртък, че българската полиция е получила висока оценка от холандците. ”Резултатите, които България постига в борбата с организираната престъпност и с корупцията, бяха оценени високо от холандския министър на сигурността и правосъдието Иво Опстелтен, който разговаря с министър Цветан Цветанов по време на официалното му посещение в Холандия”, съобщават от министерството на вътрешните работи.

Двамата министри поставили акцент при срещата си върху доброто двустранно сътрудничество

"Това ни е нужно и ние искаме да продължим да работим съвместно", подчерта министър Опстелтен, цитиран от МВР. Съвместната работа щяла да се фокусира основно върху оперативното сътрудничество, борбата с трафика на хора и обучението на служители.

Българският вътрешен министър представи предприетите промени в законодателството и конкретните резултати в борбата с организираната престъпност и корупцията. "Приемете нашите комплименти за постигнатото. Вие си вършите работата много добре", каза министър Опстелтен, цитиран от МВР.

Той споделил още, че е впечатлен от резултатите от сътрудничеството между правоохранителните служби на България и Холандия.

Министър Цветанов е представил и пред депутати от холандския парламент мерките, предприети от МВР в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Депутатите от Комисията по имиграция и убежище към Долната камара на холандския парламент са чули лично от вицепремиера какви са политиките на българското правителство в сектора сигурност и обществен ред.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?