Цветанов и Карадайъ на молитвената закуска при Тръмп

Сн. БГНЕС, архив

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отново ще присъства на Националната молитвена закуска при президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха от партийния пресцентър.

Заедно с него на събитието ще са и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, депутатът от БСП Жельо Бойчев, председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Миналата година с Цветанов освен Нунев до САЩ пътуваха кметовете на София, Бургас и Пловдив Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Иван Тотев.

Националната молитвена закуска е международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ. Провежда се ежегодно през първия четвъртък на февруари.

На закуската, освен президентът на САЩ, традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация, въоръжените сили на САЩ, както и дипломати, бизнесмени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни лидери от различни държави.

По време на посещението си в САЩ Цветанов щял да участва във форум по сигурността, и ще има двустранни срещи с представители на неправителствения сектор, Конгреса, Държавния департамент и Съвета по национална сигурност на САЩ.

Споделяне

Още от България