Цветанов и Попова се разминаха в позицията си за полицейската акция срещу съда

Правосъдният министър Маргарита Попова изрази коренно различно мнение от колегата ѝ Цветан Цветанов за полицейския протест в Благоевград, който бе организиран в защита на осъдените за смъртта на Ангел Димитров – Чората бивши служители на реда. Целта на мероприятието бе и за "промяна на решението на съда".

"Всеки има право да протестира, но специално срещу решение на български съд аз не бих могла да подкрепя такива действия", бе единственият коментар на Попова. Тя отказа да анализира думите на Цветанов, който преди два дни оневини осъдените на общо 82 г. бивши полицаи.

"Убеден съм, че следващата инстанция ще подходи много по-задълбочено, за да има действително едно справедливо решение на този казус", добави тогава вицепремиерът.

В сряда майката на Ангел Димитров определи позицията на Цветанов като неочаквана и скандална. "Невъзможно и недопустимо е в една държава, която има претенциите да бъде демократична, да се поставят по този начин нещата. Ще запознаем европарламента и правозащитните организации със случая", заяви Адриана Димитрова, пред бТВ.

Споделяне

Още по темата

Още от България