Цветанов има информация за политици, използвали услугите на ”моделки”

Цветанов има информация за политици, използвали услугите на ”моделки”

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов има информация за политици, които са ползвали услугите на моделки, работещи като елитни проститутки. Според него тази информация се използва за шантаж на тези политици.  Цветанов обаче не посочи никакви конкретни имена.

”Аз съм убеден, че от минали години, дори специално по оперативен път, има и в момента видни политици, които по този начин се предполага, че се държат. Но, да ви кажа честно, нямаме към настоящия момент свидетелски показания в тази посока”, заяви Цветанов в събота в предаването ”Карбовски: Директно” .

Цветанов коментира информацията, излязла наскоро по делото срещу Антон Петров- Хамстера, че момичетата от модна агенция са предоставяли секс-услуги на ВИП личности.  Преди около месец Петров бе задържан за пореден път, а прокуратурата му повдигна обвинения, че е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция. С него беше задържан и Мирослав Йончев, съдружник в модна агенция "Май Ейджънси", която според свидетелски показания упражнявала алтернативна дейност с определени тарифи на час и на нощ за моделите в нея. Ключов свидетел е Ралица Тодорова, която е работила в модната агенция "Май ейджънси" и на която било възложено да урежда манекенките за ВИП клиентите.

Цветанов смята, че са "доста тези, които през тези 20 години сигурно са ползвали тези услуги". Според него не само тази модна агенция се е занимавала с подобна дейност.

”Това разследване не е от последната операция, която беше проведена, със задържането на Хамстера. Вие знаете, че 2010 година бяха посетени няколко от тези домове, публични. В последствие имаше много разпити. В последствие бяха предприети допълнителни действия относно подобни проверки. И в този промеждутък, от две години, всъщност успяхме да съберем достатъчно доказателства. И това беше, в общи линии, ”черешката на тортата”, с тези ВИП-персони”, заяви Цветанов.

Споделяне

Още от България