Цветанов изчисли, че изхарченото за охрана на протеста стига за нови избори

Сн.БГНЕС

Разходите, които прави държавата за охрана на антиправителствените протести, се равняват на разходите за провеждането на предсрочни парламентарни избори, изчисли в неделя зам.-председателят на ГЕРБ и бивш силов вицепремиер и министър Цветан Цветанов.

 

"В момента ние създадохме една среда, която не е работеща. Всичките администрации в министерствата са блокирани. На първо място, всеки още говори за кадровите назначения, които трябва да бъдат извършени, а вие видяхте, че БСП, ДПС и "Атака" реално не извадиха този потенциал, който действително щеше да бъде припознат от администрация, от обществеността, от държавата, от европейските институции. Видяхте, че почти за всяко едно назначение на възлова позиция, имахме реакция от Европейската комисия, от Европейския парламент...", каза той, цитиран от БНР.

 

Цветанов коментира петъчните назначения на областни управители във Варна, Перник, Силистра и Софийска област като "скандални".

 

Според Цветанов, по този начин правителството на Пламен Орешарски се издължава на хората, които са правили избори с ангажименти към осигуряването на повече членска маса.

 

"Това са хората, които явно могат да правят и правят изборите за дадените политически формации, защото изборите на тези областни управители, всеки един от тях може би имал някакви ангажименти, които са били свързани с осигуряването на повече членска маса сред ромските или социално-слабите български граждани и може би в тази връзка сега се търси една отплата за да могат действително тези хора да застанат и да вземат тези отговорни позиции", смята представителят на ГЕРБ.

 

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?