Цветанов: Кандидатът за президент ще е член на ГЕРБ. Решението се обсъжда, но вече е ясно

Името се криело, за да е "спокойна" работата на правителството

Цветан Цветанов, сн. БГНЕС

Кандидатът на ГЕРБ за президентските избори ще бъде свързан с партията, т.е. ще е партиен член. Това казав неделя във Варна заместник-председателят на партията и председател на нейната парламентарна група Цветан Цветанов.

Без да посочва никакви имена, той отбеляза, че в ГЕРБ се обсъждали достатъчно кандидатури за президентските избори, „за да можем да вземем правилното решение”. Макар че, по думите му, решението като цяло вече било ясно.

За да обясни защо партията му „тактически“ не обявява кандидатурата си, Цветанов припомни, че премиерът Бойко Борисов и той самият винаги са заявили, че „в момента по-добрият вариант е правителството да работи спокойно, да може да реализира всички ангажименти, които е поело към развитието на регионите“.

Заместник-председателят на ГЕРБ не изясни с какво името на кандидата за президент на партията ще направи работа на правителството неспокойна.

След атентатите в Истанбул определено има риск, но към настоящия момент - поне това, което беше оповестено от специалните служби, няма потенциална заплаха, посочи Цветанов.

Той допълни, че за него по-важното е, че правителството е готово да внесе законопроекта, свързан с антитерористичното законодателство. Цветанов уточни, че във вторник ще има Съвет по сигурността при премиера, където окончателно ще бъде обсъден и финализиран законопроектът, за да може да бъде гледан на Министерски съвет в сряда. След това той ще влезе в парламента за обсъждане в специализираните комисии, за да може да бъде приет на първо четене до ваканцията.

Зам.-председателят на партията съобщи, че в края на август Варна отново ще е домакин на поредна младежка академия на ГЕРБ, като в нея ще участват 240 младежи, предава БТА.

Цветанов бил във Варна за рутинна среща със структурите на партията. Във Варна ще говорим с кметовете, общинските ръководства за подготовката за формирането на общинските центрове за предизборната кампания. При тези срещи можем да получим обратната връзка за проблемите, които трябва да бъдат решавани, и когато са редовни те допринасят за реалния политически живот в партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?