Цветанов: Кандидатите на ГЕРБ ще са "непознати, но честни"

В листите на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент и за Народно събрание няма да има кандидати, които през последните 18 - 20 години са били част от политическото статукво, заяви в събота председателят на партията Цветан Цветанов по време на посещение в Минерални бани край Хасково.

По думите му кандидатите на ГЕРБ ще са непознати и може би няма да имат политическата реторика на конкурентите си от другите партии, но те ще са честни и естествени.

"ГЕРБ няма зависимост от други политически субекти. Взели сме политическо решение за самостоятелно явяване на изборите. Нищо не налага коалирането с друга политическа сила“, каза още Цветанов. Той поясни, че и според социолозите партията ще спечели много повече гласове, ако се яви самостоятелно, а не в коалиция.

ГЕРБ намира за нелогични промените в избирателните закони, извършени от сегашното мнозинство и ще внесе избирателен кодекс още в началото на следващия управленски мандат.

Според Цветанов, когато се променя избирателният закон в края на мандата, у хората остава съмнението, че управляващите се опитват да се облагодетелстват.

Той увери, че ГЕРБ няма средства да плаща скъпи предизборни медийни кампании за разлика от БСП, която вече е започнала кампанията си вероятно с пари от корупционни схеми и практики, реализирани през мандата им.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?