Цветанов: Кметът на Пловдив е "добре филиран хамелеон“

"Славчо Атанасов е един добре филиран, структуриран хамелеон. За него е важно целта да се постига. А какви са способите и методите - това е без значение“. Така вицепремиерът и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в четвъртък заявката от страна лидера на БСП Сергей Станишев, че може да подкрепят Атанасов за втори кметски мандат в Пловдив.

Преди два дни на изнесено заседание на червеното партийно ръководство в града Станишев каза, че "за Пловдив са разгледани 6 номинации като възможни кандидати за кметове от БСП“ и те ще бъдат обсъдени с партньорите на БСП.

"Не изключвам споразумение с ВМРО и Атанасов да бъде издигнат като общ кандидат“, добави Станишев.

През октомври 2007 г. Славчо Атанасов (номиниран от ВМРО) беше избран за кмет на Пловдив с решаващата подкрепа на ГЕРБ. Впоследствие обаче съюзът между ГЕРБ и ВМРО в общинския съвет се разпадна и Атанасов управлява с подкрепата на БСП.

"Славчо Атанасов може би днес нямаше да представлява такъв интерес за БСП, ако ГЕРБ си беше издигнал собствен кандидат, защото благодарение на гласовете на ГЕРБ и на партия ГЕРБ, Славчо Атанасов стана кмет“, припомни Цветанов в четвъртък пред бТВ.

Според него в момента БСП няма "политическа възможност“ да издигне свой кандидат за града. Той припомни многобройните безуспешни номинации на лидера на БСП в Пловдив Захари Георгиев, който в момента е депутат.

Цветанов изтъкна, че Славчо Атанасов всъщност е кандидатура на бизнесмена Георги Гергов, на президента Георги Първанов и въобще на лица с интерес да се запази статуквото.

"Атанасов им се вижда като една възможност, защото има сериозна подкрепа и от най-влиятелния човек в града, това е и г-н Гергов. Така че в тази посока прегръдките и, така, доброто уважение, което се демонстрира между Славчо Атанасов, Станишев, президента, Гергов, това е една симбиоза на едни лица, които имат определени интереси да запазят статуквото в Пловдив“, смята Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България