Цветанов на партийна агитация в Испания

Сн. Пресцентър на ГЕРБ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с български граждани, живеещи в Испания, съобщиха от пресцентъра на партията.

Цветанов благодари на всички, които са подкрепили ГЕРБ на последните два избора за европейски и за национален парламент. Той подчерта, че на последните парламентарни избори 65 процента от гласувалите в Испания българи са дали своя глас за ГЕРБ.

Цветанов е изказал специална благодарност на Тома Иванов от Валенсия, който е работил много ангажирано и на последния вот през есента във Валенсия 75 процента от гласувалите българи са подкрепили ГЕРБ. Цветанов поздрави всички присъстващи и от името на премиера Бойко Борисов и ги призова на предстоящите местни избори в Испания през май 2015 г. да подкрепят Испанската народна партия, информират от ГЕРБ.

Цветан Цветанов коментира, че сега ГЕРБ води политически диалог с всички партии в Народното събрание като единствената цел е страната да бъде стабилизирана, да се проведат нужните реформи и да се подобри стандарта на живот на българските граждани. Той е разяснил и възможностите, които Европейската комисия предоставя през новия програмен период до 2020 г. на държавата и на гражданите за финансирането на различни проекти в икономиката и частния бизнес със средства от европейската солидарност. В отговор някои от българите, живеещи в Испания, изразиха готовност да се завърнат в България и да инвестират спестяванията си в страната ни, когато условията у нас се подобрят и реформите започнат да се усещат реално от хората, пише в съобщението.

По време на срещата много от българите поставиха множество конкретни и дори лични въпроси пред Цветан Цветанов, а той се ангажира до десетина дни да потърси решения на проблемите и да ги информира за резултатите или какво трябва да предприемат от своя страна. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова информира българските
граждани, че се търсят и възможности за осигуряването на електронно гласуване за българите, живеещи в страните от ЕС.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?