Цветанов нападна Нинова, че избирателно се разграничава от хората си

Цветанов нападна Нинова, че избирателно се разграничава от хората си

Арестуваният заедно с Димитър Желязков – Очите бургаски общински съветник от квотата на БСП Бенчо Бенчев стана повод за размяна на нова порция нападки между БСП и ГЕРБ в лицето на председателите на парламентарните групи на двете партии Корнелия Нинова и Цветан Цветанов. Той я обвини, че избирателно се разграничава от замесените в различни скандали и арести червени кадри.

След като прокуратурата потвърди, че сред задържаните в събота с Митьо Очите и върнат в България в неделя е Бенчев, Нинова написа във Фейсбук, че този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари и е ярък пример за модела на прехода, който не е единствен в страната.

Тя обяснява, че след задържането на Бенчев поискала да разбере кога, кой, как и защо го е предложил в листата на БСП преди години. "И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията", допълва Нинова и посочва, че отхвърлила категорично тези препоръки.

"Не само, че няма да послушам съветите - да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя: няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край", декларира лидерката на социалистите.

В отговор зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, също във Фейсбук, посочва, че е "интересно защо подобна позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова липсваше, когато българската прокуратура официално повдигна обвинение на депутата от БСП Манол Генов, беше свален имунитетът му и започна разследване срещу него за купуване на гласове".

"Не видяхме подобни решителни мерки от Нинова и когато братът на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов - Илия, беше арестуван за участие в престъпна група за изнудване", допълва Цветанов.

"Защо когато бившият председател на Народното събрание Валери Жаблянов нарече Народния съд "необходимо правосъдие“ отново "чухме“ оглушителното мълчание на Корнелия Нинова? Това значи ли, че тя се припознава в казаното от него? Светкавична реакция нямаше и след като най-безотговорно депутатът Таско Ерменков си позволи да се заиграе със страховете на почти двумилионна София, казвайки на гражданите ѝ, че пият отровна вода и когато същият Ерменков нарече идиоти държавите от ЕС и САЩ в коментар на изборните резултати в Крим", продължава вторият човек в ГЕРБ след премиера Бойко Борисов.

Цветанов посочва, че "във всичките тези случаи председателят на БСП Корнелия Нинова гузно мълчеше". Според него обаче, "въпросите към нея обаче тежат със същата сила, когато Нинова прилага двойни стандарти".

"Да се надяваме обаче, че вече е дошъл моментът за така нужното прочистване на червените редици, защото когато претендираш за алтернатива или за нова "Визия за България“, е нужно да имаш "очи“, за да я видиш. Остава и да си пожелаем с началото на новия политически сезон гущерът окончателно и наистина да откъсне опашката си!", завършва Цветанов

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?