Цветанов: Не можем да превърнем в една тишина курортите

Цветанов: Не можем да превърнем в една тишина курортите

″Не можем да превърнем в една тишина нашите курорти″. Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на практика взе страна в спора между министъра на туризма Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов. Изказването си вторият човек в ГЕРБ направи след вчерашните резултати от проверката на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) на преместваемите обекти в Слънчев бряг, които са обект на противоборство това лято между министъра на туризма и Симеонов.

Наскоро Симеонов обяви, че пет заведения на плажа в курорта трябва да бъдат съборени. Резултатите от проверката обаче показват, че дискотеките "Дъ Уан", "Ла Кубанита", "Какао бийч", "Дел Мар" и "Бедрум" отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение. Това ядоса вицепремиера, който обвини регионалния министър Николай Нанков, че подкрепя "Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България". Междувременно във Фейсбук профила си Симеонов публикува документи на ДНСК, които са констатирали, че заведенията не са в съответствие с изискванията.

По думите на Цветанов, трябва да бъдат разписани повече правомощия на местната власт между първо и второ четене на Закона за защита от шума и да се търси баланс между всички засегнати страни.

"Трябва да дадем възможност и на тези, които са по-млади, да могат действително да си отпочиват по начин, по който те възприемат почивките, но в рамките на закона, разбира се. Не можем да превърнем в една тишина нашите курорти", каза Цветанов.

Споделяне

Още от България