Цветанов не вярва, че “Апартаментгейт“ влияе на ГЕРБ

сн. БГНЕС

Хората ни по места не са повлияни от "Апартаментгейт" и са много мотивирани, а оценката си ще дадат на местните избори, каза ръководителят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Последните социологически проучвания показват, че подкрепата за ГЕРБ намалява и тя вече се намира на второ място след БСП точно преди европейските избори. Скандалът с купения от Цветанов луксозен апартамент в София даде началото на “Апартаментгейт“.

“Пожелавам успех на всички, които участват на тези избори. Нека да имаме една истинска и европейска кампания. Нека да покажем какви са възможностите за България, когато избират 17 евродепутати в ЕП. Аз съм сигурен, че политическа партия ГЕРБ ще постигне победа. Нека всички да защитават националните интереси. Надявам се да намерим общи теми, по които можем да консолидираме всички 17 евродепутати, независимо кой от кое политическо семейство е", каза Цветанов пред Канал 3.

Той обясни, че ГЕРБ залага на почтената кампания, кандидатите за евродепутати на партията “ще направят всичко възможно да направят срещи и с хора по определени браншове и бизнеси, които имат пряко отношение с това да се защитават техните интереси в Европейския парламент и Европейската комисия“.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още по темата

Още от Евроизбори 2019

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?