Цветанов не знае точно колко операции е провело МВР

Цветанов не знае точно колко операции е провело МВР

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов не можа да пресметне колко операции е провело МВР от началото на мандата му от юли м. г. досега.

В петък в кулоарите на парламента в отговор на въпрос на Mediapool дали знае колко са спецакциите, снабдени с цветисти имена, които в последните месеци и седмици следват една след друга и дори се застъпват, Цветанов отговори: "В началото се стараехме да ги броим ежедневно. Естествено, че се води статистика". Но не разкри какво сочи тази статистика.

"Мога да ви уверя, че те дават своя резултат, съдейки от това, което е за тежката организирана престъпност, злоупотребите във финансовата част на държавата и това ще продължи и занапред", обеща министърът.

"Не бих ви казал точната цифра, защото в момента ежедневно тя се променя. Но това, което мога да ви уверя, че е достатъчно, за да бъде респектирана организираната престъпност и, естествено, че има своята превенция за недопускане на подобен вид престъпления, извършвани на територията на страната през последните 20 години", допълни той.

После в подкрепа на думите си обяви, че от четвъртък е стартирала нова операция "Далаверата” , която е свързана със служители в агенция "Митници".

"Има 5 задържани лица и там всъщност малко кореспондира със справката и анализа, който е предаден на премиера и министъра на финансите", каза Цветанов. Операцията срещу митничари може да се разглежда или като затягане на контрола над дейността на митниците съвместно с ръководството на агенцията, или като ″удар″ на Цветанов срещу митническия директор Ваньо Танов″. Не са тайна обтегнатите отношения между двамата.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?