Цветанов не знаел ДАНС да разследва транспортния министър

Цветанов не знаел ДАНС да разследва транспортния министър

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви в кулоарите на парламента в петък, че няма информация ДАНС да разследва транспортния министър Александър Цветков.

“Всичко, което се проверява по инфраструктурни обекти, не бих коментирал, преди да приключат проверките, ако има такива“, каза Цветанов.

Преди ден в. “Стандарт“ съобщи, че Цветков и негови подчинени са разследвани от ДАНС за оскъпена жп поръчка. Източници на Mediapool от разследването потвърдиха за стартиралата проверка.

Става въпрос за терминала за комбинирани превози до жп гарата в Драгоман, който се изгражда за 6 млн. лева с ДДС от Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване". Срокът за изпълнение е три месеца и се очаква той да бъде завършен в началото на октомври.

Според неназовани експерти, цитирани от вестника, съоръжението струвало три пъти по-малко. Причина за надутата цена според тях е, че конкурсът е обявен, без да бъде направен и икономически анализ на проекта.

Поръчката е подготвена и възложена от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). На конкурса се явили няколко фирми. Всички освен ДП "ТСВ" отпаднали на етап технически оферти, каза Ламбрев и уточни, че нито един участник не е обжалвал търга.

Според изпълнителния директор на НКЖИ Милчо Ламбрев “подозренията, че поръчката е оскъпена 3 пъти, са абсолютно неоснователни“.

Споделяне

Още по темата

Още от България