Цветанов няма съмнения, че е подслушван

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че няма никакви съмнения, че е подслушван. Пред БНТ в петък той заяви: "Познавайки манталитета на всички тези, които в момента управляват, правоохранителната система в страната, знам какво могат и знам как го правят". Цветанов припомни 2008 година и (по думите му) “мегаскандала” с разработката “Галерия” и подслушването на журналисти и политици.

"Всичко което се случва в момента, приемете го, че в голямата си част се използва се целия ресурс на държавата, за да могат действително да убият българската опозиция в лицето на най-голямата парламентарна група", продължи бившият вътрешен министър. Според него, управляващите сега работят, за да дискредитират хора от структурите на ГЕРБ или близки до ГЕРБ в местната власт.

На въпроса защо вече двама депутати напуснаха парламентарната група на ГЕРБ, Цветанов прехвърли отговора към местните структури на партията, защото двамата били техни номинации. “Ние сме партията, която се е съобразявала със структурите”, каза той и отрече, че имало практика на спускане на парашутисти в листите.

Той отрече да има напрежение между него и лидера на партията Бойко Борисов. През седмицата лидерът на ГЕРБ обяви, че Цецка Цачева ще е зам.-председател на групата на ГЕРБ в парламента, защото самият той изпитвал "отвращение" само като ходи в парламента и ги вижда "тия".

А за МВР Цветанов каза, че в момента се “дезинтегрира МВР-системата” с предложенията за законодателни промени.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?