Цветанов нямал раздор с Борисов, а Цацаров бил подведен

Цветан Цветанов, сн. БГНЕС

Между Бойко Борисов и Цветан Цветанов нямало раздор и противопоставяне.  Това стана ясно от думите на заместник-председателя ГЕРБ Цветан Цветанов във вторник пред Нова телевизия.  Той обясни, че опитите двамата да бъдат противопоставени датират от осем години.  "Това започна още през 2008 година, когато се разбра, че съм интересен за българската политика", каза Цветанов. 

"Това е просто интрига. Той търси някаква известност и иска да вкара клин в тандема Борисов - Цветанов, което наблюдавам да се прави още от края на 2008 г.", коментира Цветанов за изказването на Радан Кънев по техен адрес от последните дни.

"Как си представяте, че една структура се създава и се разделя на тоя или оня. Хората са възприели тандема между мен и премиера, че е успешен, и той е функция на общественото одобрение на това, което правим", посочи лидерът на парламентарната група. Навремето той се заел със структурите на ГЕРБ, именно за да освободи от оперативна работа Бойко Борисов.

"Премиерът ми даде безгранични права при структурирането на партията", припомни Цветанов.

Той коментира и казаното от следователя Бойко Атанасов за шпицкоманди в прокуратурата. От една страна, потвърди, че му е повдигнато обвинение ден след изказване на Делян Пеевски срещу него в парламента. Но от друга - когато се внесе сигнал от водещ политик и прокуратурата прекрати работата, ще я обвинят, че го защитава, обясни той. Според него главният прокурор е бил подведен.

"Това беше политическа репресия, организирана от Сергей Станишев", обобщи Цветанов.

Неговата оценка за развитието на случая е положителна - ако не са му били повдигнали обвинения, винаги е можело да влезе в хипотезата да е в неизвестност и да бъде атакуван по схемата, описана от следователя.

Задължителното гласуване ще бъде разгледано на референдум преди президентските избори, изрази увереност зам.-председателят на ГЕРБ. След като са събрани 600 хиляди подписа за това, няма никакво съмнение, че допитването ще се случи.

"Винаги сме били за задължителното гласуване", каза още Цветанов. За напрежението, създадено от забраната на дивото къмпингуване, думите му бяха: "Съвсем нормално е това, че премиерът поиска да отменим забраната за къмпингуване. Но природата трябва да бъде съхранена, като почистваме, където замърсяваме."

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?