Цветанов обяви в Костинброд, че кампанията за евровота ще е много мръсна

снимка БГНЕС

“Ще бъде много мръсна кампанията на европейските избори, а още по-мръсна ще е на местните“, каза шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с актива на партията в Костинброд. Градът е емблематичен за ГЕРБ заради аферата „Костинброд“, свързана с печатането на бюлетините в местната печатница. Скандалът засегна ГЕРБ по време на деня за размисъл преди парламентарните избори през 2013 година.

Сега пред членовете на партиятаот Костинброд Цветанов не е говорил за скандала с апартаментите, който доведе до оставката му от Народното събрание, съобщава “Сега“.

“Не знам дали по време на предстоящата кампания от БСП ще говорят изобщо за европейски политики – както подобава на подобен тип избори“, допълни той. Преди две седмици лидерът на БСП Корнелия Нинова на свой ред се похвали, че нейната партия е първата, която е излязла с платформа за европейските избори.

Цветан Цветанов обясни, че ГЕРБ иска да има 7, а защо не и 8 евродепутати. “Победа на евровота ще даде тласък на подготовката ни за местните избори“, каза той.

Шефът на предизборния щаб призова хората си да бъдат изключително активни в следващите месеци. “Бъдете постоянно в диалог с хората, говорете им, покажете кой наистина е свършил нещо както на местно, така и на национално ниво“, обърна се той към хората от Костинброд.

Цветанов обясни още “разликите в успехите на правителствата на Бойко Борисов и това на Пламен Орешарски“ на международната сцена.

“Тогава правителството на БСП бе изпаднало в международна изолация, а страната – със спрени еврофондове. Докато сега премиерът Борисов е един от най-уважаваните лидери в ЕС, а страната ни няма загубени европейски средства“, обяви заместник-председателят на ГЕРБ.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още от Евроизбори 2019