Цветанов очаква ГЕРБ да противодейства на БСП и ДПС заедно с останалите десни партии

“Коалиции с БСП или ДПС са категорично изключени за ГЕРБ. Единствените логични партньори за нас след предсрочните избори са партиите от дясното политическо пространство“. Това каза в петък вечерта заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред повече от 200 души на семинар на структурите на ГЕРБ – Пловдив област.

Цветанов и областният координатор на структурата Здравко Димитров се срещнаха в Хисаря с кметове, общински ръководители, общински съветници, секретари и членове от областните структури на партията, съобщи агенция Фокус.

По време на срещата Цветанов еподчертал, че миналата седмица вече по безспорен начин е проличал новият стратегически съюз в българската политика – този между БСП и ДПС.

 “За да противодействаме на популистките действия на тези две партии, е необходимо в следващия парламент ГЕРБ заедно с център-дясно партиите-членове на ЕНП да върнем европейската перспектива пред България”, посочи Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ припомни, че досега винаги ГЕРБ се е явявала самостоятелно на избори и отново ще направи същото.

“За да избавим България от порочното управление на БСП и ДПС обаче е нужно да активизираме максимален брой хора с дясно мислене, които да създадат възможността за формирането на дясно управление след изборите”, добави Цветанов. 

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?